miércoles, 4 de agosto de 2010

ANGKOR

Per fi tenim una bona estona i un ordinador que va mes o menys rapid per poder contar alguna cosa i penjar  fotos.  Fa quasi dos setmanes que estiguerem a Camboia, encara que nosaltres tenim la sensacio de que ja ha passat una eternitat.
Les runes d'Angkor estan declarades patrimoni de la humanitat i la veritat es que mereixen aquest titol. Aquesta ciutat, capital de l'imperi jemer entre els s.IX i XV, va dominar tot el sudest asiatic. En l'actualitat s'han restaurat alguns temples pero molts d'altres estan en runes o engolits per arbres gegants.
Agafarem un tuc-tuc, el conductor per a variar no xarrava mica d'angles i varem recorrer en 2 dies els temples mes importants. Per veure-ho tot necessitariem almenys una setmana pero nosaltres amb dos sessions senceretes ja hem vam tindre prou. A mes la ciutat de Siam Reap, a uns km de les runes, no ens va agradar gens, megaturistica, com el West End pero a lo pijo.
La tornada a Vietnam per una frontera mes al nord va ser encara mes terrorifica que l'anada, 16 hores d'autobus cutre salchichero, es suposava que era un sleeping bus amb seients reclinables, pero "na de na" i una bona estona de mes a la frontera perque el nostre suposat guia era un jeta novato que volia treure's uns dolars de mes.
Us deixam unes fotos de verd i moltes pedres...

Parada de pica pica d'insectes i variadets
Aranyetes fregidetes
pollastres amb nus
Una de les 4 portes d'entrada als temples centrals
temple de Bayon o de les cares
Angkor Wat (en obres)
Figuera borda

No hay comentarios: