viernes, 16 de enero de 2009

VARANASSI, ciutat de les vaques i dels morts

Primer bany purificador al Ganges

Boat boat boat per recorrer el Ganges

Dones pentinant-se i xafardejant despres del bany

Reunio matinal al ghat.


El Ganges en caure el sol

Classe tipical india (allo del fons es la pissarra)

El nostre angel: SUDEB ROY

Bola Babaun fisio poc delicat al Ganges













Varanassi o Benares no es una ciutat monumental, es un lloc on parar-se a observar com viuen els indis (i les vaques,aqui son les reines), especialment vora els Ghats. Com ja passava a Haridwar ciutat sagrada, cada dia es fan 2 cerimonies al riu: abans de sortir el sol i abans del crepuscle. A Varanassi ens ha agradat molt mes el mati: els homens, dones i nens despres de completar els seu ritual diari es banyen, es renten les dents, es pentinen, s'afeiten, renten la roba, es donen un massatge ayurvedic...el riu es un gran lavabo public i perque no dir-ho el bany mes guarro que hem vist mai. (Hem llegit que hi ha un dofi en aquestes aigues pero es impossible que no s'haja extinguit entre tanta merda).
Pero la veritat es que et quedes embobat sols de mirar que fa la gent, sempre que podem perque la majoria de vegades ens ofereixen constantment coses: hotel, seda, polseres, anar en barca, fer donacions per la llenya dels morts, pintar-nos la cara amb el punt vermell, fer boxa, massatges, drogues... De vegades es esgotador, de vegades molt divertit!!!
Les cremacions aqui tambe son impressionants, unes 10 fogueres sempre constants, els cossos dels morts embolcallats en teles de diferents colors segons si son homens, dones o vells, esperant el seu torn junt als familiars. No hi ha plors, sols silenci, el so del la llenya cremant i l'olor.
Ens hem instalat a una guest-house al barri mes popular i animat, el Chowk. Aqui els carrers encara son mes estrets i tortuosos, impossible no perdret o xafar una bonyiga fresca, sobretot a la nit, habitualment sols amb la llum de la llanterna.
El segon dia passejant pels carrerons ens vam topar amb una escola publica i el porter ens va convidar a entrar. Els nens estaven amollats pel pati, no vam aclarir si era l'esbarjo, l'hora de dinar...varem xarrar una mica amb ells i despres ho intentarem amb els profes: tots homens grans dormitejant a l'ombra d'un arbre al pati, no ens van fer ni cas...doncs AU
Avui tambe ha estat un dia diferent. La nena tenia "constipation" per menjar tant de "spacy food" i despres de 10 dies "no toilet", hem decidit anar a l'hospital public (el dels guiris quedava un poc lluny). En arribar estavem "lost", tot estava ple de gent i els cartells en hindi. Despres de fer una volta perduts, un home, com si fos un aparicio mariana, ens ha ofert la seva ajuda i li hem explicat que no estavem de visita cultural. El simpatiquissim home ens ha fet passar a una sala plena de gent, al fons darrera tots els caps estava el metge i dos o tres practicants. El torn l'agafava el primer que seia al tamboret al seu costat (com al joc de les cadires). A nosaltres l'angel de la guarda ens ha fet passar per davant de tots els caps que segurament durien hores esperant. Ens regalimaven les gotes de suor de la vergonya, pero la gent tanmateix ens deixava passar. Alla estavem nosaltres, en una sala de 3 x 4 m2 amb unes 20 persones mirant, intentant explicar el problema de l'estrenyiment. Creiem que la majoria de la gent no enten l'angles i per tant no sabien que parlaven, fins que hem tret un pot de laxant que haviem pillat de la farmacia i tota la sala ha esclatat a riure. Fotre, sembla que els indios sols agafen cagaleres...
El nostre angel ha resultat ser el director de l'hospital i ens ha tornat a colar per fer una ECO i ens ha acompanyat a la farmacia. Tot un gran home.... No us preocupeu, esperam que dema n'Eli pugui parir el ser que porta a la panxa.

Encara estem a Varanassi pero en un parell d'hores agafam un tren cap a Kajuraho. Estarem per alli un parell de dies i potser ens acostem a fer una volta en elefant a un parc natural. Ja contarem...
Cuideu-vos molt i fins a l'altra!!!! Com diuen aqui dannebad (gracies) per acompanyar-nos!!!





6 comentarios:

ADELA dijo...

Eeeeeei, parella!! Cóm m'alegre de poder anar seguint-vos el rastre al llarg d'aquest superviatge!
Espere que estigueu gaudint al màxim la vostra estada per aquests racons del món. Jo també gaudeixo, indirectament amb el blog!! Què guai!!!
Us vull donar les gràcies perquè gràcies a això, només llegir el vostre blog despús-ahir, vaig dedicir fer-me'n jo un. Estic contenta perquè és la resposta a un dilema:
El dimarts estava rumiant-me el què fer amb les fotets que vaig fent i no sabia ben bé per on tirar. Estava un poc desmotivadeta per anar fer-me'n més...i mira!:solució, al blog! Jejeeee...
Veieu vosaltres què bé?
Per cert, aquí ja us passaré les fotos del dinar a Montaverner, amb la Ruth, la Fragueldulci, la Laura i el Pau; el dia que sortieu cap a l'Índia, minuts abans o després de xarrar amb tu per tlf.
Un axuxó ben fort per als 2!!

Cesc dijo...

Des d'aquí...bon dia parella!! des d'ahí bona vesprada!!Segurament estareu ja en Khajurao i per el que he llegit a internet, si haveu fet el viatge en tren i autobús,sobretot en aquest últim mitja de locomoció,a Elisabet li hauran sobrat els laxants ...i els dos anireu cada vegada essent més creients!! Namaste i dannebat per tot.Una pregunta...el santó que està d'espatlles acompanyant ritmicament el cant indi..és Carles?Elisabet t'enviat un missatge al teu correu electrònic,tema "mòvil",sembla que no l'has llegit o no t'arribat...ja em contestaràs.

Ernest dijo...

Hola sister! Quin viatge s'esteu pegant!
Et seguim la pista amb atenció en el blog i avuí s'hem decidit a escriure't.
Les fotos són impressionants.
S'alegrem molt de que esteu gaudint de la vostra intrépida aventura. Valents!
Cuida't molt.
Molts b7s.
Aitana, Paula Inma i Ernest.

Laura dijo...

Hola bitxarraka!!!
Hola parelleta!!! No cal preguntar-vos com va el superviatge perquè ja veig que això va "de cara vent".
Jo sóc una dels seguidors que, encara que des del primer dia està pegadeta a l'ordinador, encara no s'havia decidit a donar senyals de vida. Però, que carai!! això no podia ser per més temps, la meua elisabeta tenia que saber que la seguisc des d'abans d'anarse'n (Carles , a tu també et vigile!!!, jeje).
M'encanta com esteu enfocant açò del blog, perquè us seguim perfectament. És impressionant el que esteu vivint, aprofiteu, per vosaltres i per tots els que us seguim en una enveja que ens morim ( sempre sana).
Un altre dia ja comentaré més cosetes que ana només volia fer la primera toma de contacte i crec que ja m'he emocionat una miqueta massa. Besitos "molt gordos" bitxeta!! Cuida-la bandido!!
cuideu-vos molt i exprimiu cada moment!!

MERY MARTIN dijo...

Jajajajaja, lo millor: "ese momento platillitos" jajajajaja! Carles por favor, ese ritmo, que se note que sabes tocar el organillo hombre, aunque sea en bodas y bautizos.
Eli ja veig que lo teu és la fotografia i el vídeo, penja algún vídeo on surtis i puguem comentar-lo i riure'ns.
Jo aquests dies ric poc, estic amb faringitis, a casita això sí!!! Necessit al vostre "curandero" indi jeeje!
Besets a tot dos i alerta eli amb les lavatives...

celeste dijo...

hola teta!!

som els de aielo.. natxo,i les dos celestes!!
ens alegrem de que esteu gaudint d'aquest viatge, i de poder seguir-vos el rastre!!

entre la "madre superiora" conquistant les amèriques i tu la Índia, dins de 4 dies som els amos del món!!

vinga parella, una besaeta desde aielo! a passar-ho be!!