viernes, 16 de enero de 2009

KATHMANDU

Nenes amb ganes de riure i tambe de menjar

Els ulls de Buda a moltes stupes de la ciutat

Pasupatinath i crematori al fons

Aqui renten la roba, els plats, es dutxen...

Baktaphur

Baktaphur
Baktaphur

Kathmandu es una ciutat dinamica i de clars-obscurs. Pots passejar per alguns barris i quasi oblidar que estas tan lluny de casa, i de sobte, al girar un canto, et trobes de nou a un carrer brut i fosc, pobre. De la mateixa manera nens descalsos, venedors, estudiants amb texans, dones musulmanes amb la cara tapada, homes de negocis amb el portatil...tots es barrejen, topen i caminen junts pels mateixos carrers.
El que mes hem disfrutat ha estat passejar i perdrens per la ciutat vella i descobrir els mil i un racons i placetes, uns tranquils, altres frenetics, que hem anat descobrint. Des dels graons dels temples de Durbar Square hem observat, per fi tranquils, el cor de la ciutat i el anar i vindre de la seva gent.
Dels altres llocs propers a aquesta ciutat ens quedem amb Pasupatinath, una especie de ciutat encantada amb temples hindus i els respectius crematoris per a rics i pobres. El desig mes valuos pels hindus ( a Nepal al contrari del que creiem sols una minoria es budista) es poder escapar del cercle de la rencarnacio i accedir al nirvana i sols ho poden fer sent cremats a vora del riu. Per fer-vos una idea un cos tarda unes 3 h en socarrar-se i es necessita uns 350 kg de llenya. Qui no te prous sous per pagar la llenya (que es molt cara) es llansat al riu a mig cremar perque els corbs i els voltors acaben la feina. L'olor es fortet, similar al pel socarrimat del porc.
Tambe ens va agradar Baktaphur, un poble que sembla aturat en el temps. Dins d'unes muralles (hi havia que pagar 7 euros!!! pero ultimament hem apres a colarmos pels carrerons de darrera) un laberint d'atzucacs, temples i places. Ambient molt relaxat.

4 comentarios:

ruth dijo...

eooooo!!! Ja tenia ganes de saber algo de vosaltres i seguir llegint i disfrutant de les vostres històries!! Per aci tot bé, este finde dinaret a ca meva per celebrar el cumple,ja contaré. Bueno xiquets, disfruteu molt. Besets.

Cesc dijo...

finalment haveu arribat a Katmandu...ens alegra rebre cadascun dels vostres comentaris del viatge i les imatges...alguna d'elles,efectivament,val per 1.000 paraules.Baktaphur deu ser força interessant...i sempre les mirades de la gent ,i la dels xiquets,uns ulls de mirada incessiva i malgrat la pobresa la dignitat humana d'un somriure.Una forta abraçada Amelia i Paco

MERY MARTIN dijo...

Ey guapusss! Ja veig que va millor que bé. Guay, guay! Està bé seguir el vostre bloc, ja que durant dos minuts surt del lio en el que estic ficada aquests darrers dies: ACIs, memories, cursos, etc..... Que us he de contar... Però a part d'això, tot molt bé i ja cap de setmana!!! Aquest volia descansar i dormir, però ja m'han enganxat per avui i demà... si és que...
Bueno, besitos i a disfrutar!!! Mua

Laura dijo...

hola, açò només és una prova