viernes, 9 de enero de 2009

POKHARA'S RELAXING

Vistes d'un 8000 dels Annapurnes
Joc nepali tipic d'homens (similar al billar)




Nenes que no van a escola

Botiga de senallons al Old Bazar

L'altra cara del poble, centenars de persones (i de nens) treballant per treure grava a les vores del riu

Carles iniciant-se al budisme a l'Stupa de la Pau




Creuant el llac, al fons petita illa amb temple hindu



Cases rurals esquitxant les muntanyes. En aquesta banda del llac sols hi ha sendes i els nepalis que hi viuen han de creuar-lo amb barca quan necessiten anar al poble.

OMMmmmmmmm...

El simpatic i entranyable borratxin de l'autobus cap a Kathmandu (ens va soltar un rotllo en nepali...i ens va regalar uns miniplatans de premi).

Aquesta es la capital del trekking, rafting, parapenting... i totes les activitats d'aventura imaginables acabades en -ing, pero nosaltres triarem el relaxing a seques. A mes si tenim en compte que arribarem a la ciutat dels Anapurnes despres de 10h de corbes pels precipicis i mal de cul, (a Nepal tambe continuarem sent creients ja que els autobussos continuen sent molt cutres i els xofers estan tan tronats com a l'India). Ens entretinguerem amb el paissatge (perque dormir era imposible), les montanyes i els poblets no tenien desperdici!
Ja en Pokhara ens quedarem a l'hotel del germa d'un al.lot que coneguerem passada la frontera:el millor amb diferencia fins ara i tot per a nosaltres sols, ja que aqui la temporada turistica ja s'ha acabat.
Aquests dos dies han estat molt tranquis, el primer dia volteta amb bici pel poble i algun temple i el segon dia creuarem el llac per visitar l'estupa budista de la pau, al cim d'una montanya (no de les de 8000 metres,eh?).

Nepal s'assembla en algunes coses a India: els homens s'agafen de la ma o del muscle per demostrar que son amics, escupeixen continuament (encara no hem descobert d'on treuen tanta saliva perque les garrapades son minines), el forat en terra per fer les necessitats tampoc canvia, ni les vaques encara que aqui hi ha mes bueys...
Pero hi ha moltes coses diferents: A Nepal estan molt mes occidentalitzats, viuen de cara al turista motxilero, pots sortir de marxa amb ells per la nit i escoltar musica en directe, pero no tradicional nepali, sino versions de The Doors, Queen, Sting... fins i tot hi ha paper de WC als garitos i als bars.

Creim que Nepal i l'India es poden definir amb la seva gastronomia. Nepal te uns menjars molt senzills i no picants: arros blanc o noodles amb verdures, patata o carn, sopes i el plat estrella, els momos, una especie de miniempanadilles de pasta farcides de carn de buey , pollastre o verdura.
Ens han agradat tant que cada dia hem anat al mateix bar familiar a menjar-ne (uns 3 euros soparillo i birretes). L'India en canvi, te una gastronomia molt rica i variada, amb multitud d'especies, sempre picant o molt picant. Cada menjada es una sorpresa, es impossible coneixer en pocs dies tots els seus plats. Alguns son bonissims i sabrosos, altres et poden deixar la llengua escaldada i fer-te suar com un porc, pero mai et deixaran indiferent. Aixi es l'India.

Be al.lots i al.lotes, el proxim dia us contarem com ha anat per Kathmandu, per ara ens esta agradant...
Salut i llarga vida!!!!

5 comentarios:

Cesc dijo...

com va la cosa? esteu ja relaxats?Sembla que he arribat al vall de Katmandu abans que vosaltres...atenció al riu Vishnumati i quan és trobeu en la plaça de Durbar molta atenció també amb les mones ,diuen que gasten males bromes ,especialment amb aquells viatgers procedents d'Eivissa.M'espere a que aplegueu a la "capi" de Nepal.Abrigueu-se ,a Katmandu a 1.317 metres d'altitud,deu fer més fred que a Pokhara.Namaste als dos!! Amelia i Paco

Fina dijo...

Bonica, presiosa, anchisera y dolsaS.Son palabras que me decia mi madre siempre. Como ves no sé escribir catalán. corrigelo tú. He disfrutado con tu padre, me está enseñando y me gusta estar mucho con él y a la vez, estoy contigo y con Carles. Una mañana deliciosa. Sigo tu encantador viaje. Volved bien. Cuidaros mucho Un fuerte abrazo para los dos. Fina.

Cesc dijo...

OMMMMMMmmmmmMMMMMMMMMMmmm...no vull desconcentrar-vos en la vostra meditació espiritual...però per on "c." pareu? Ja a Katmandu?Una forta abraçada.Amelia i Paco.P.D. Ahí van unes quantes de "ç" per si les necesiteu..ÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇ...la primera c entrecomillada equival a una ç ...val?

ruth dijo...

hola guapets!!! Acabe de descubrir com fer un comentari!!!. Fins ara he anat llegint les vostres peripècies, mareeee!! quines aventures!!!! Bueno xiquets , continuarem en contacte. Molts d'anys i Bons.
Besets!!
Per cert, este dissabte varem estar al poble de Carles, en la flower Power, molt divertit!!!

Cesc dijo...

Elisabet,veiem que tenieu el blog congelat i esperàvem notícies vos-tres.Tinc una targeta per al movil per cridades internacionals("SOLO ASIA")agafa'l quan sone.Cuide-vos i dis-nos com van les angines.Na-maste!!! Amelia i paco